Ga naar Content

Ajax walst met speels gemak over armetierig ADO Den Haag heen

AMSTERDAM - Ajax heeft zondagavond opnieuw bewezen dat het veel ploegen uit het rechterrijtje ongrijpbaar is. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende kinderlijk eenvoudig af met ADO Den Haag en zag dat de steller bleef steken op 5-0.

Davy Klaassen viert zijn 5-0 tegen ADO Den Haag - Foto: Orange Pictures

Bij Ajax was al bekend dat Jurriën Timber een coronabesmetting had opgelopen. Vlak voor de aftrap kwam het nieuws naar buiten dat ook Sebastien Haller positief had getest op het virus. Beide ontbraken, evenals Antony en Noussair Mazraoui die met blessures kampen.

Heel even leek ADO Den Haag voortvarend van start te gaan en Ajax het vuur aan de schenen te leggen. Echter werden alle goede intenties van de bezoekers al vrij snel teniet gedaan door Dario Del Fabro. De ADO-verdediger schoof de bal zo in de voeten van David Neres, waarna Devyne Rensch de bal in de hoek legde: 1-0.

Tekst gaat door onder de foto.

Devyne Rensch maakt zijn eerste doelpunt voor Ajax - Foto: Orange Pictures

Eén goal per tien minuten

Vervolgens werd Ajax-minnend Nederland iedere tien minuten op zijn wenken bediend. Brian Brobbey, die na dit seizoen naar RB Leipzig vertrekt, maar van trainer Erik ten Hag het volste vertrouwen krijgt, schoot de bal na 21 minuten snoeihard tegen de touwen. De vervanger van Haller was het eindstation van een vlot lopende aanval. Opnieuw tien minuten later maakte Edson Alvarez de derde voor de Amsterdammers. Op slag van rust bracht Tadic het verschil naar vier.

De Hagenaars hadden simpelweg niets in te brengen tegen de Ajax-machine, die niet eens op volle toeren liep. Ook zonder maximale inspanning was de koploper van de eredivisie een paar maten te groot voor de hekkensluiter. Davy Klaassen vergrootte enkele minuten na rust de voorsprong naar 5-0. De middenvelder stond vogelvrij en werkte een voorzet van Neres eenvoudig binnen.

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Orange Pictures

Het gif was inmiddels al lang uit de wedstrijd verdwenen. ADO had geen enkel geloof meer in een goed resultaat en Ajax voerde de nodige wissels door om de reserves speeltijd te gunnen. Het gaspedaal werd geen moment meer ingetrapt en de rit werd door beide ploegen uitgezeten.

Goed weekend

Ajax loopt door de overwinning op ADO en de nederlaag van PSV tegen AZ (2-0) uit op de Eindhovenaren. Het gat bedraagt elf punten en de Amsterdammers hebben nog de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht te spelen. ADO druipt na de nederlaag in de Arena af naar de laatste plaats in de eredivisie.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Álvarez (Schuurs/55), Martínez, Tagliafico (Kudus/79); Gravenberch, Klaassen (Labyad/54), Blind; Neres, Brobbey (Traoré/54), Tadic (Idrissi/46)

Opstelling ADO: Fraisl; Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Familia-Castillo (Kemper/46); Gomelt (Goossens/71), El Khayati (Pascu/71), De Boer; Kishna, Adekanye (Arweiler/46), Besuijen

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]