Ga naar Content

VV Alkmaar krijgt dik pak slaag, Ajax Vrouwen eenvoudig langs hekkensluiter

ENSCHEDE/ROTTERDAM - VV Alkmaar heeft met grote cijfers verloren van FC Twente. De nummer twee van de eredivisie vrouwen was met liefst 9-0 te sterk voor de Alkmaarders. Ajax Vrouwen won gemakkelijk met 1-4 bij Excelsior.

Foto: Orange Pictures

Al in de eerste minuut keek VV Alkmaar tegen een achterstand aan. Anna-Lena Stolze, die in de wedstrijd vier doelpunten wist te maken, bracht FC Twente al snel op voorsprong. Via Suzanne Giesen en Stolze liepen de Enschedese vrouwen uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na rust werd het gas opengedraaid en walsde FC Twente over VV Alkmaar heen. Door doelpunten van Kalma, Kroese, Jansen, Speelman en twee keer Stolze, werd het uiteindelijk een pijnlijke middag voor VV Alkmaar: 9-0.

Ajax Vrouwen

In Rotterdam kende Ajax Vrouwen een gemakkelijke middag op bezoek bij Excelsior. Marjolijn van den Bighelaar opende in de 55ste minuut de score met een penalty, waarna het via Grant en twee goals van Bakker verder uitliep. Ibes deed nog wat terug namens de Kralingers.

Ajax Vrouwen staat nu derde in de vrouwen eredivisie en speelt volgende week tegen ADO Den Haag de laatste wedstrijd van het seizoen. VV Alkmaar bekleedt de voorlaatste plaats en krijgt volgende week sc Heerenveen op bezoek.

Foto: Orange Pictures

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]