Ga naar Content

Sophie Straat schreef een smartlappen-protestsong voor meer vrouwen in de politiek

Culture Club is een programma over talentvolle bands, zangers, zangeressen en beeldend kunstenaars uit Amsterdam en Noord-Holland. Verslaggever Ron Flens gaat langs bij muzikanten en kunstenaars om te ontdekken wat hun drijfveren, dromen en inspiratiebronnen zijn. Ook is er middels korte rubrieken aandacht voor musea, fotografie en actuele culturele gebeurtenissen.

Culture Club aflevering 1 - NH / Culture Club

In aflevering 1 gaan we op bezoek bij Sophie Straat. Zij werd bekend met het nummer Tweede Kamer, een vrolijk protestliedje waarin ze pleit voor meer vrouwen in de politiek. In de reportage vertelt Sophie over haar passie voor de smartlap en dat ze de Zangeres Zonder naam als voorbeeld ziet.

Daarnaast zie je in deze Culture Club een reportage over de jonge kunstenares Jasmijn Helweg, die aanvankelijk bang was voor de corona, maar uiteindelijk geïnspireerd werd door de lockdown. Ze ontwierp coronaposters die gebaseerd zijn op oude Sovjet propaganda-posters.

Tenslotte laat de directeur van Museum Hilversum, Stef van Breugel, zijn favoriete foto zien uit de expositie Zilveren Camera 2020.

Culture Club bij NH Nieuws

In het nieuwe programma Culture Club gaat NH Nieuws op bezoek bij cultuurmakers uit onze provincie om ze te vragen naar hun drijfveren. Alle afleveringen van Culture Club zijn te bekijken op deze speciale pagina.