Ga naar Content

Fusieproces Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland in nieuwe fase

WEST-FRIESLAND - Het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland zijn een stap dichterbij een fusie. Nadat de ondernemingsraden en studentenraden van beide instellingen en de ouderraad van het Clusius College eerder akkoord gingen, stemmen de raden van toezicht nu ook in met de eenwoording. Daarmee komt het fusieproces nu in een nieuwe belangrijke fase. 

Aad de Wit (Voorzitter CvB ROC Kop van Noord-Holland), Gerard Oud (Lid CvB Clusius College) en Rien van Tilburg (Voorzitter CvB Clusius College) - Foto:

De eerste vervolgstap in het proces is dat de Commissie Macrodoelmatigheid mbo een fusietoets gaat doen. Daarmee wordt de fusie beoordeeld. Daarna adviseert de commissie de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Er wordt verwacht dat de minister dan voor de zomer hierover een besluit heeft genomen. Wanneer de minister instemt, vindt de bestuurlijke fusie plaats op 1 januari 2022, gevolgd door een instellingenfusie op 1 augustus 2022.

Onderwijs voor de toekomst

Woordvoerder Dianne Hekman legt uit dat er voor de studenten op het mbo niet zo veel verandert bij een fusie. "Voor de leerlingen op het vmbo kunnen we door de eenwording beter inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen en het onderwijs beter laten aansluiten op het mbo", vertelt zij. Volgens Hekman draagt de fusie bij aan het voorbereiden van de leerlingen op de beroepen die er binnen de sector zijn en de beroepen die daar nog gaan ontstaan. 

Als gevolg van de fusie zullen het College en ROC Kop van Noord-Holland opgaan in een nieuwe organisatie met ongeveer 1.275 medewerkers, bijna 5.000 mbo-studenten, 1.500 cursisten educatie, 100 studenten VAVO en zo'n 4.000 vmbo-leerlingen en een omzet van bijna 100 miljoen euro. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]