Ga naar Content

Volendam-middenvelder Ben Sallam betaalt vertrouwen Jonk terug met winnende goal

VOLENDAM - Samir Ben Sallam kroonde zich tot matchwinner bij FC Volendam - NAC Breda. Zijn eerste treffer in het betaalde voetbal leverde zijn ploeg drie punten op: 2-1. 

Ben Sallam kreeg tegen NAC verrassend de voorkeur van trainer Wim Jonk boven Zakaria El Azzouzi. Het was voor de middenvelder zijn eerste basisplaats sinds 5 februari tegen Excelsior.

Tekst gaat verder onder de video

Samir Ben Sallam scoorde de winnende goal tegen NAC Breda - NH Sport/Edward Dekker

"Ik denk dat de trainer wat meer zekerheid, wat meer compactheid wilde zien", verklaart de 19-jarige Amsterdammer zijn basisplaats. "Ik hoop dat ik heb laten zien wat ik waard kan zijn voor het team."

NAC creëerde inderdaad opvallend weinig kansen. Volendam controleerde het overgrote deel van de wedstrijd. En dat lag écht aan Volendam en niet aan een mindere dag van de tegenstander vond Ben Sallam. "NAC staat niet voor niets derde. Je mag vooral ons prijzen. Wij waren gewoon heel goed vandaag." 

"Wij waren gewoon heel goed vandaag"

FC Volendam-speler Samir Ben-sallam

Ook trainer Wim Jonk keek met tevredenheid terug op het duel met NAC Breda.

Tekst gaat verder onder de video

Trainer Wim Jonk na de 2-1 thuiszege op NAC Breda - NH Sport/Edward Dekker

Volgens Jonk was het essentieel dat FC Volendam de controle op het middenveld kreeg om zo tot goed positiespel te komen. "Zakka (El Azzouzi, red.) heeft het in de voorgaande wedstrijden in fases goed ingevuld, maar hij heeft ook mindere fases gehad. Maar dat geldt ook voor andere spelers. Dit was om tactische redenen. Je kijkt naar wat er nodig is."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]