Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Sterk FC Volendam beëindigt ongeslagen reeks NAC Breda

19 maart 2021, 21.56 uur · Aangepast 19 maart 2021, 23.20 uur · Door Stephan Brandhorst

VOLENDAM - Uitgerekend FC Volendam heeft NAC Breda na dertien ongeslagen duels op rij de eerste nederlaag toegebracht: 2-1. In december deden de Brabanders hetzelfde bij de Volendammers, die toen ook dertien duels op rij niet verloren.

Orange Pictures

Trainer Wim Jonk koos voor een gewijzigde basisopstelling. Boy Deul, de man die in het uitduel met NAC (3-0 verlies) de schlemiel was met een veroorzaakte en gemiste penalty, startte als rechtsbuiten. Samir Ben Sallam kreeg daardoor een basisplaats op het middenveld. Dat ging ten koste van Zakaria El Azzouzi.

Trainer naar tribune

De wijziging bleek een gouden greep te zijn van Jonk, want Deul was na zeven minuten de aangever bij de openingstreffer. Samuele Mulattieri hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen en tikte zodoende zijn vijftiende competitiegoal van het seizoen binnen. Bij NAC Breda liepen de gemoederen langs de kant meteen hoog op. Trainer Maurice Steijn kreeg rood na aantijgingen aan het adres van de arbitrage.

NAC, dat al dertien wedstrijden ongeslagen was, slaagde erin om beter in de wedstrijd te komen. Dat leidde niet meteen tot nieuwe kansen voor de bezoekers, omdat achterin scherp verdedigd werd op de laatste pass. Volendam kreeg nog wel een paar mogelijkheden via El Kadiri en Antonucci, die het van buiten het strafschopgebied probeerden.

Volendam legde een prima eerste helft op de mat, maar moest voor rust nog wel even scherp blijven. Fiorini mocht vrij uithalen, maar schoot de bal in de handen van Roggeveen. Aan de andere kant had Mulattieri de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de Italiaanse spits kopte over uit een voorzet van El Kadiri.

Tekst gaat verder onder de foto.

Samuele Mulattieri heeft gescoord voor FC Volendam - Orange Pictures

Een opvallend beeld aan het begin van de tweede helft was een bellende Edwin de Graaf, die de eindverantwoordelijke bij NAC was na het wegsturen van Steijn. Zij zagen dat Volendam de beste kansen na rust kreeg. Antonucci zijn inzet van afstand rolde net naast het doel. Het was NAC echter dat de bal wel binnen wist te werken. El Allouchi kapte de verdediging uit en schoot de bal in de korte hoek langs doelman Roggeveen: 1-1.

Matchwinner Ben Sallam

Volendam liet zich echter niet van de wijs brengen en ging door met het dominante voetbal. Dat resulteerde een minuut later in een levensgrote kans voor Deul, die de bal net naast het doel van Olij werkte. In de 68ste minuut bracht Ben Sallam de Volendammers weer op voorsprong. De middenvelder werkte een lage voorzet van Murkin binnen bij de tweede paal.

Tekst loopt door onder de foto.

Orange Pictures

FC Volendam kreeg via Mulattieri nog de mogelijkheid om het duel op slot te gooien, maar hij stuitte op Olij. Het was ongekend spannend, maar de Volendammers hielden stand en doorbreken dankzij de overwinning de sterke reeks van NAC Breda.

Dankzij de overwinning blijft Volendam zevende en loopt het uit op Roda JC, dat verloor op bezoek bij Telstar. De ploeg van Jonk heeft nu 50 punten uit 30 wedstrijden. De volgende wedstrijd voor Het Nieuwe Oranje is op vrijdag 2 april tegen koploper SC Cambuur.

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; Betti (Kasius/54), Tol, Van de Ven, Murkin; A. Plat (Twigt/70), Antonucci, Ben Sallam (El Azzouzi/86); Deul, Mulattieri, El Kadiri (Kaars/54)

Opstelling NAC Breda: Olij; Schouten, Malone, Hendriks, Maria (Van Hooijdonk/77); Fiorini (Venema/60), Haye, El Allouchi; De Rooij (Azarkan/77), Bilate, Jansen (Rösler/85)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]