IJmond

NL
V

Wijk aan Zee maakt zich onverstoorbaar op voor nieuw strandseizoen

20 maart 2021, 07.30 uur · Aangepast 20 maart 2021, 10.15 uur · Door Dennis Mantz

Het is een klassiek schouwspel dat zich ieder jaar ontvouwt: het pendelen van trekkers door het dorp, die de strandhuisjes op hun plek zetten. Ondanks alle onzekerheden die het grillige coronavirus met zich meebrengt, maakt Wijk aan Zee zich onverstoorbaar op voor een nieuw strandseizoen.

Dennis Mantz / NH Nieuws

De trekkers rijden kriskras door het mulle zand om alle strandhuisjes op hun plek te krijgen. De badplaats maakt zich deze weken 'gewoon' op voor een zonnige zomer.

Zo zorgt Rob Fijen er met zijn team voor dat ruwweg 160 strandhuisjes voor de kust van Wijk aan Zee worden geplaatst. Een kleine militaire operatie. "Maar de mensen zijn enthousiast en staan te trappelen om naar hun strandhuisjes te gaan", lacht hij achter het stuur van zijn robuuste trekker. "Het weer is ons gunstig gezind dus het gaat al rap."

Ruud en Helmi uit Wijk aan Zee nemen vast een kijkje bij hun strandhuisje. Ze kunnen niet wachten om de pootjes uit te draaien. "Als je hier op het strand bent, heb je altijd vakantie", lacht het Wijk aan Zeese stel. "Dat vrije gevoel als je wakker wordt. Het zien en horen van de golven van de zee; dit is genieten."

Tekst gaat verder onder de video:

Wijk aan Zee maakt zich op voor strandseizoen - NH Nieuws

Ollie Kleine is al twaalf jaar bedrijfsleider bij een groot strandpaviljoen in de badplaats. De deuren zijn voorlopig alleen geopend voor afhaalmaaltijden. Ondanks alle tegenslagen gaat hij moedig voorwaarts. "Je blijft positief, want wat moet je anders? Maar we willen natuurlijk ontzettend graag duidelijkheid hebben hoe en in welke vorm we de zomer door kunnen", aldus Kleine.

Quote

"Op het strand heb je altijd vakantie"

helmi en ruud uit wijk aan zee

Voor Ollie Kleine, zijn collega-paviljoenhouders en de recreanten is er dus nog veel onduidelijk wat het nieuwe strandseizoen kan gaan brengen. Zo is de avondklok nog altijd van kracht en mag er tot 30 maart maximaal één persoon per dag op bezoek komen.

Handhaving

Handhavers houden volgens een woordvoerder van de gemeente Beverwijk toezicht op de maatregelen die van kracht zijn. "En ook de collega’s van leefomgeving controleren of de opbouw van de huisjes correct verloopt, en of de maatregelen in acht worden genomen. Tot nu toe gaat dit goed. En hebben we geen zorgen."

"Het strandseizoen moet nog beginnen. We wachten daarom de ontwikkelingen vanuit de Rijksoverheid en de regio nog af."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]