Amsterdam

NL
V

Weer inspreekavond over windmolens

18 maart 2021, 23.05 uur · Door Redactie Amsterdam

Honderd Amsterdammers en andere belanghebbenden zullen volgende week dinsdag tegenover gemeenteraadsleden hun mening geven over de gewijzigde plannen voor windmolens in de stad. Dat gebeurt tijdens een digitale inspreekavond. 

Zoekgebied windmolens Amsterdam. - Gemeente Amsterdam

De inspreekavond wordt georganiseerd vanwege een voorstel van JA21, dat door een meerderheid van de gemeenteraad werd gesteund. Wel heeft de gemeente besloten dat er niet meer dan honderd insprekers aan het woord mogen komen. Degenen die zich als eerst hebben aangemeld worden geselecteerd. 

Twee dagen na de inspreekavond wordt er tijdens een commissievergadering door politieke partijen over de plannen gedebateerd. Ze werden vorige week aangepast door wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid). Hierdoor is de kans groter dat er windmolens komen bij onder meer de Noorder-IJplas, het IJmeer bij Strandeiland en Sciencepark. De kans op windmolens bij de Gaasperplas, het Zeeburgereiland en de baai voor IJburg is juist kleiner geworden.  

De komst van de windmolens in de stad is niet onomstreden. Er vonden protesten plaats op IJburg en op het Museumplein. Bij een eerdere inspreekavond kwamen meer dan 160 mensen aan het woord. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]