Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Primark Alkmaar verdwijnt, genadeklap voor winkelstraat?

18 maart 2021, 16.57 uur · Aangepast 23 maart 2022, 11.34 uur · Door Priscilla Overbeek

ALKMAAR - Primark gaat officieel verdwijnen uit de binnenstad. Dat meldt de winkelketen aan NH Nieuws. Het filiaal op de Laat trekt "om commerciële redenen" per 1 juni de stekker eruit. Negentig medewerkers komen op straat te staan.

Primark verdwijnt uit Alkmaarse binnenstad, leegloop van de Laat. - Alkmaar Centraal

Het is opnieuw een klap voor de Alkmaarse winkelstraat de Laat, die al voor de coronacrisis leegliep. Vorig jaar augustus gingen de geruchten van een sluiting al rond, maar de Primark gaat nu dus echt uit het Alkmaarse straatbeeld verdwijnen.

Volgens Primark is het grote omzetverlies door de coronacrisis niet de oorzaak van de sluiting. Het zou om commerciële redenen gaan, maar welke dat zijn, is niet duidelijk. 

Geen webshop

Primark heeft geen webshop, een financieel drama in een tijd als deze. De winkelketen zelf is nog niet failliet, maar lijkt een aardig eind op weg. Met het sluiten van de winkels zou het maandelijks 700 miljoen euro mislopen, blijkt uit een eerder persbericht van moederbedrijf Associated British Foods.

"We blijven betrokken bij Nederland en onze klanten. We hebben zwaar geïnvesteerd in ons productaanbod en in-store-ervaring in al onze winkels, inclusief onze drie winkels in Noord-Holland: Hoofddorp, Zaandam en onze flagshipstore, Damrak", laat het hoofdkantoor van Primark weten in een verklaring.

Woningbouw

Ondanks dat er steeds meer ondernemers uit de Laat verdwijnen en de Primark een vaak drukbezochte winkel was, zal de sluiting geen genadeklap zijn, reageert makelaar Hans van de Leygraaf. "Ik verwacht een snelle invulling van het pand, met ruimte voor woningbouw." 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]