Ga naar Content

Aangehouden duo na achtervolging was op vlucht met twee kinderen

HAARLEM - Na een wilde achtervolging door de stad hield de politie gisteren een man en een vrouw aan omdat zij ervan worden verdacht dat zij twee kinderen aan het ouderlijk ontzag hebben onttrokken. Een van de twee, een 45-jarige man zonder bekend adres en een 47-jarige Belgische, is ouder van de kinderen. De twee van 8 en 12 jaar zijn weer aan de andere ouder overgedragen.

Orionweg Haarlem - Foto:

De politie ontdekte de auto gistermiddag in de omgeving van Velsen bij een automatische nummerplaatherkenning. De auto stond, zoals dat heet, gesignaleerd vanwege het onttrekken uit het ouderlijk gezag van de twee kinderen. Het is niet duidelijk of het in Nederland of België is gebeurd.

De chauffeur stoof er vandoor toen agenten hem wilden aanhouden. De verdachte reed met hoge snelheid over de N208 in de richting Haarlem. Bij de kruising met de Orionweg veroorzaakt hij een aanrijding waarbij de verdachte doorreed. Uiteindelijk reed hij zichzelf klem bij de fietstunnel bij het Rijklof van Goensplein.

De twee volwassenen gingen er lopend vandoor met de kinderen en de politie kon ze in de omgeving aanhouden. De bestuurder bleek bij controle onder invloed van drugs. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]