Ga naar Content

Knappe overwinning van Amy Pieters in Belgische eendagskoers

KRUISEM - Amy Pieters heeft woensdag Nokere Koerse op haar naam geschreven. De Zwanenburgse klopte vluchtgenoten Grace Brown en Lisa Klein in de sprint.

Wielrenster Amy Pieters - Foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Vanwege de slechte weersomstandigheden in Vlaanderen waren er weinig aanvallen. Op zo'n veertig kilometer van de finish ging Brown er plots alleen vandoor. Even later kreeg ze gezelschap van Pieter en Klein.

Het gat met het peloton bleef steeds ongeveer dertig seconden. In de slotfase naderde de grote groep tot twaalf tellen, maar daarna viel het stil. Pieters was vervolgens duidelijk de snelste in de sprint.

Pieters is goed begonnen aan het seizoen. Ze werd derde in Omloop Het Nieuwsblad en vorige week won ze het punteklassement in de Healthy Ageing Tour. Ze eindigde toen ook als tweede in de tijdrit.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]