Ga naar Content

Tennisser Tallon Griekspoor wint twee keer in twee dagen van dezelfde tegenstander

ACAPULCO - Na een overwinning op Denis Kudla in het kwalificatietoernooi heeft Tallon Griekspoor dinsdagavond opnieuw gewonnen van de Amerikaan. Door de winst in de eerste ronde is Griekspoor volgende week de hoogst geplaatste Nederlander op de wereldranglijst.

Tallon Griekspoor - Foto: Pro Shots / Panoramic

Kudla was als lucky loser toegelaten tot het hoofdtoernooi vanwege aan afzegging in het Mexciaanse Acapulco. Griekspoor won maandag in twee sets, maar dinsdag had de geboren Haarlemmer het lastiger. De eerste set pakte hij na een tiebreak: 7-6. In de tweede set leverde Griekspoor direct zijn servicegame in. Hij brak nog terug, maar daarna trok Kudla aan het langste eind: 4-6.

Nummer één van Nederland

De Noord-Hollander maakte het verschil in de derde set. Op zijn eerste en enige breakpoint, bij een 2-1 voorsprong, sloeg Griekspoor toe. Zonder al te veel moeite maakte hij de wedstrijd daarna uit. Door deze overwinning passeert Griekspoor, de nummer 154 van de wereld, maandag landgenoot Botic van de Zandschulp. Hij staat momenteel vijf plaatsen hoger en is de beste geklasseerde Nederlander.

In de tweede ronde treft Griekspoor Casper Ruud. De Noor staat 25e op de wereldranglijst.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]