Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Stemmen op stembureau begint twee uur later door verkeerde sleutel van stembus

17 maart 2021, 09.58 uur · Aangepast 17 maart 2021, 10.49 uur · Door Carolien Hensbergen & Josta Bosma

HAARLEM - Het stemmen op stembureau 48 op het Herman Heijmansplein moest twee uur later beginnen. De gemeente had de verkeerde sleutel gegeven, waardoor de stembus niet geopend kon worden. "We hebben zeker 20 mensen naar een andere locatie moeten verwijzen", zegt een medewerker van het stembureau.

Foto: stembureau 48 - NH Nieuws

Toen de medewerkers vanochtend om 7.00 uur de stembus wilden openen om de stembiljetten daar uit te halen, kwamen ze er achter dat de sleutel niet om de stembus paste. "Alle stembiljetten zitten in de stembus. Die stembus legen we dan 's ochtends, zodat we zeker weten dat er bij aanvang van het stemmen er geen stembiljetten in de bus zitten."

Het probleem werd om 7.00 uur vanochtend gemeld. Volgens de medewerker op het stembureau kwam rond 9.30 uur iemand van de gemeente langs met de goede sleutel. "We moesten op zoek naar de juiste sleutel, die konden we niet meteen vinden", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Het was natuurlijk heel vervelend."

Inmiddels kan er weer gestemd worden op het stembureau. "Vanochtend moesten we wel wat mensen naar een andere locatie sturen. Iedereen was gelukkig heel begripvol", zegt een andere medewerker van het stembureau. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]