Ga naar Content

Aantal positief geteste personen op corona afgelopen twee weken flink gedaald

WEST-FRIESLAND - Het aantal mensen in de regio dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gedaald vergeleken met de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Foto: AT5

In de afgelopen twee weken werden 1.710 mensen positief getest op het coronavirus. In deze periode werden vijf mensen opgenomen in het ziekenhuis en overleden drie mensen aan de gevolgen van het coronavirus. In de twee weken daarvoor werden 2.012 personen positief getest op corona.

De gemeente Hoorn spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 939,1 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 688 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 874.

In Opmeer ligt het aantal nieuwe besmettingen lager. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 785,7 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 93 personen positief hebben getest op corona.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]