Ga naar Content

Goed nieuws voor strandgangers: vanaf het voorjaar standaard extra treinen

ZANDVOORT - NS gaat tussen april en oktober standaard extra strandtreinen inzetten naar Zandvoort aan Zee. Dit geldt voor de weekenden en als er tijdens feest- en vakantiedagen mooi weer wordt voorspeld. Eerder reden deze extra treinen alleen van juni tot september.

Trein op station Haarlem - Foto: AdobeStock

Afgelopen jaren bleek het mooie voorjaarsweer veel strandliefhebbers naar Zandvoort te trekken. Dat leverde volle treinen op en daar speelt NS nu op in. De twee sprinters per uur van Amsterdam Centraal naar Zandvoort worden op drukke dagen aangevuld met vier extra Sprinters van Haarlem naar Zandvoort.

Standaard in de dienstregeling

Eerder zette NS nog wel op het laatste moment extra treinen in op zonnige dagen. Maar dan was het maar de vraag of er bijvoorbeeld voldoende personeel was. Door de treinen standaard op te nemen in de dienstregeling is de beschikbaarheid van extra capaciteit verzekerd.

En mocht het weer toch tegenvallen en er minder reizigers richting het strand verwacht worden, dan kunnen de extra treinen geschrapt worden uit de planning om lege treinen te voorkomen. Voor informatie over deze extra treinen kunnen reizigers kijken op de NS Reisplanner, die uiterlijk twee dagen van tevoren bijwerkt wordt.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]