Ga naar Content

Sportieve zestigers blij met versoepeling: "Ik was vóór corona zo lekker bezig"

De versoepelingen die vandaag ingingen lijken klein, maar betekenen voor sommigen in regio Alkmaar heel veel. Zoals voor de kinderen die zwemles krijgen in het zwembad, voor de kringloopwinkel (en klanten) én voor een groepje fitness-zestigers. 

Sportieve zestigers blij met versoepelingen - Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Want die stonden vanmorgen om 9.00 uur te popelen om samen weer een groepslesje te volgen bij hun sportschool aan de Helderseweg.

Ze zijn namelijk boven de 27 jaar - en die groep mag weer in kleine groepjes sporten. Op anderhalve meter afstand, in de buitenlucht, met af en toe een miezerbuitje. "Maar daar word je hard van", zegt een van hen tegen NH Nieuws.  

Het groepje fitnest al anderhalf jaar - de meesten op aanraden van hun kinderen - in een speciale groep voor 55-plussers. De lessen zijn wat aangepast: er wordt bijvoorbeeld niet met hele zware gewichten getild. "Ik was erg lekker bezig, totdat de sportschool dicht ging."

Tekst gaat door onder de video

Versoepeling lockdown goed nieuws voor sportieve zestigers - NH Nieuws

Fred Poelsma van Kringloopwinkel Alkmaar kon vandaag behoorlijk wat meer, namelijk opengegaan. "We hadden toch wel last van 'openingsstress' vanochtend", lacht hij. "Hoe werkt de kassa en de pin ook alweer? Toch gek dat je dat zo snel bijna vergeet."

Echt storm loopt het nog niet, erkent hij, maar dat verbaast hem niks. "Er zijn vandaag 36 mensen die gereserveerd hebben terwijl we er vijftig tegelijk binnen mogen hebben. Ik denk toch dat het aanmelden een drempel is, omdat het niet echt relaxed shoppen is. Zelf ben ik ook nog niet gaan winkelen op afspraak."

"Mijn personeel en ik zijn in ieder geval blij dat we weer klanten zien en spreken. En we hebben inmiddels ook genoeg voorraad." Zijn oproep begin dit jaar om spullen langs te brengen heeft namelijk z'n vruchten afgeworpen. "You get what you wish for. Er kwamen mensen helemaal uit Zaandam en Haarlem met spullen langs. Echt heel fijn."

Lees ook

"Vanmiddag om 14.30 uur zijn de 4-jarigen als eersten weer te water gegaan", vertelt een medewerkster van zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude. "We zijn echt super blij en happy dat de zwemlessen weer beginnen."

"Zodra er afgewommen kan worden is er weer ruimte voor nieuwe leerlingen"

medewerker zwembad Duikerdel

"Vandaag zijn er tot 18.00 uur zwemlessen voor ongeveer dertig kinderen per uur. Maar er geldt een wachtlijst van zo'n half jaar. We proberen dat natuurlijk zo snel mogelijk weg te werken, maar dat hangt ook af van hoe het niveau is van de kinderen. Zodra er afgezwommen kan worden is er weer ruimte voor nieuwe leerlingen."

Tekst gaat door onder foto 

Buitenzwembad Sint Pancras wordt schoongemaakt - Foto: Facebook Zwembad de Bever

Het Langedijker binnenzwembad heeft ongeveer 20 man personeel. "De afgelopen maanden zijn we vooral bezig geweest met de administratie, schoonmaken en zwembad De Bever in Sint Pancras klaar maken voor het buitenzwemseizoen. Maar dat de kinderen er weer zijn is super. Helaas kan vrij-zwemmen nog niet, en ook onze horeca is natuurlijk nog dicht."

Vanmiddag werd bekend dat mogelijk ook het eerst festival na de lockdown opnieuw in Alkmaar gaat plaatsvinden. Volgens mede-organisator Jos Mechielsen bestaat er een grote kans het nog voor het Pinksterweekend in Alkmaar zal worden gevierd. "Het is heel kleinschalig, dus ideaal om te testen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]