Ga naar Content

Inschrijving van start voor Amsterdam Marathon 2021

AMSTERDAM - De inschrijving voor de 45e editie van de Amsterdam Marathon is vanaf vandaag geopend. Sportorganisatie Le Champion denkt dat de najaarsmarathon op zondag 17 oktober 2021 op een veilige manier kan plaatsvinden.

Amsterdam Marathon - Foto: Le Champion

In het marathon weekend op 15, 16 en 17 oktober gaan de hele marathon, halve marathon én 8 km door. In welke vorm deze onderdelen georganiseerd gaan worden, zal mede afhangen van de eventuele coronamaatregelen op dat moment.

Er wordt nog besloten of onderdelen zoals de Kids Run, de Good Morning City Run en de Marathon Expo mogelijk zullen zijn. Le Champion vindt het op dit moment lastig te voorspellen of het mogelijk zal zijn voor buitenlandse lopers om naar Amsterdam kunnen reizen in oktober om de marathon te lopen.

René Wit, Race Director van de Amsterdam Marathon: “We kunnen niet wachten om hardlopers weer in actie te zien komen op het marathonparcours door onze prachtige hoofdstad. We beseffen dat er nog een aantal belangrijke stappen genomen moeten worden in het onder controle krijgen van het coronavirus, maar we zijn optimistisch over de mogelijkheden in het najaar. Wij veronderstellen dat het na deze zomer weer op een verantwoorde manier mogelijk is. De vaccinatiesnelheid is hierin wel een cruciale factor.”

Amsterdam marathon 2020 afgelast

In 2020 werd de Amsterdam Marathon vanwege het coronavirus afgelast. Als alternatief werd toen de Virtual Amsterdam Marathon georganiseerd waarbij lopers met een app hun eigen loopmoment en route konden bepalen.

Inschrijven
Inschrijven voor de marathon, de halve marathon of de 8 kilometer is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl. Mocht het evenement in 2021 niet door kunnen gaan, dan blijft het startbewijs geldig voor de editie van 2022.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]