Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Samenvatting: KZ troeft Blauw-Wit op alle fronten af en verzekert zich van play-offs

14 maart 2021, 15.56 uur · Aangepast 14 maart 2021, 21.13 uur · Door Stephan Brandhorst

AMSTERDAM - De korfballers van Koog Zaandijk hadden zondagmiddag geen kind aan Blauw-Wit. De bezoekers liepen al snel weg bij de Amsterdammers en waren niet meer te achterhalen: 12-28. KZ is daardoor verzekerd van play-offs. Groen Geel is door het resultaat in de Blauw-Withal geen kandidaat voor de play-offs meer.

Samenvatting Blauw-Wit - KZ - NH Sport/Edward Dekker

Bij Groen Geel gingen alle ogen uit naar deze wedstrijd. Bij winst van Blauw-Wit behielden de korfballers uit Wormer zicht op de play-offs. Ondanks een korte voorsprong voor de Amsterdammers, sloeg KZ in de openingsfase een gaatje (2-5). Blauw-Wit slaagde er niet in om voor de rust het gat te dichten. In de laatste minuten gaf KZ nog even gas en liep uit naar 7-12.

Tekst gaat verder onder de foto

NH Sport / Edward Dekker

 

Geen kind

Blauw-Wit had het ook na de pauze lastig tegen KZ, dat erg sterk onder de korf was. De ballen aan de kant van de thuisploeg hadden weinig succes. Momo Stavenuiter, vaak goed voor een aantal treffers voor Blauw-Wit, werd onschadelijk gemaakt door KZ. Op veel fronten waren de korfballers uit Koog aan de Zaan beter en drukten dat ook uit in de score. Tien minuten voor het einde was het verschil opgelopen tot tien punten (9-19).

In de slotfase had Blauw-Wit weinig meer in te brengen en zag het KZ gemakkelijk naar een nog grotere voorsprong lopen. Blauw-Wit slaagde er maar niet in om scores te maken en scoorden in de tweede helft slechts vijf punten. KZ liep uit naar 12-28.

Tekst gaat verder onder de video

KZ-speelster Sanne Pasma vond dat alles meezat tegen Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

Quote

"Fijn dat we zo'n tik kunnen uitdelen"

KZ-speelster Sanne Pasma

Goede zaken

KZ klimt dankzij de overwinning naar de tweede plek in de competitie met tien punten en doet in ieder geval mee aan de play-offs. 

Volgens trainer Dennis Doves speelde KZ zondagmiddag in Amsterdam haar beste wedstrijd onder zijn bewind. 

Tekst gaat verder onder de video

Trainer Dennis Doves had het beste KZ onder zijn bewind gezien - NH Sport/Edward Dekker

Quote

"Je moet dit niveau altijd kunnen spelen"

KZ-trainer Dennis Doves

Blauw-Wit was voor het begin van de ontmoeting met KZ al zeker van deelname aan de play-offs. Door de nederlaag zakten de Amsterdammers wel naar de vierde plek in poule A. Trainer Gerald Aukes was na afloop van het duel eerder teleurgesteld dan boos. 

Tekst gaat verder onder de video

Blauw-Wit-trainer Gerald Aukes was eerder teleurgesteld dan boos - NH Sport/Edward Dekker

Quote

"Ik kan heel erg pissig en gefrustreerd zijn, maar de mensen doen het niet met opzet natuurlijk"

Blauw-Wit-trainer Gerald Aukes

Groen Geel, dat gebaat was bij een overwinning van de Amsterdammers, heeft door het resultaat geen zicht meer op de play-offs. Komend zaterdag is de laatste speelronde in de reguliere competite. Om 15.30 uur begint in Wormer de Zaanse derby Groen Geel - KZ en in Blauw-Wit sluit de poule af met de uitwedstrijd tegen Oost-Arnhem. 

NH Sport / Edward Dekker

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]