Ga naar Content

Fit FC Volendam maakt zich op voor vierde duel in twaalf dagen

VOLENDAM - In aanloop naar de uitwedstrijd tegen NEC waren alleen Brian Plat en Denso Kasius afwezig op de afsluitende training van FC Volendam. Boy Deul trainde binnen, omdat hij nog wat last heeft van zijn teen. Trainer Wim Jonk verwacht hem morgenavond (aftrap 20.00 uur) weer aan de aftrap.

FC Volendam-trainer Wim Jonk blikt vooruit op de uitwedstrijd tegen NEC - NH Nieuws

"Hij heeft nog wat last van zijn teen dus is het beter om hem wat te sparen. Gisteren heeft hij wat uitgelopen en vandaag rustig aan. Morgen kan hij hopelijk gewoon spelen", zegt Jonk over de situatie van Deul, die onlangs zijn contract in Volendam met een jaar verlengde. 

Kasius liet even zijn gezicht zien op het trainingsveld, maar ging vervolgens weer vroeg binnen. Hij is voor de uitwedstrijd tegen NEC nog een vraagteken voor Jonk. "Het is even afwachten. Morgenochtend gaat hij nog een programma doen, dus eventueel kan hij er dan wel bij zijn." 

Voor de rest beschikken de Volendammers ondanks het drukke programma over een fitte selectie. Morgenavond spelen ze alweer hun vierde duel in twaalf dagen tijd. "Fysiek gaat het vrij goed moet ik zeggen. Wat dat betreft zijn we hoopvol voor morgen." 

Cruciaal duel?

Mocht FC Volendam dit seizoen nog omhoog willen kijken op de ranglijst, is het duel van morgenavond tegen NEC een belangrijke. De Nijmegenaren staan zesde met zes punten meer dan FC Volendam. En dus is de wedstrijd van morgen een zogeheten 'zespuntenwedstrijd'. 

Maar zoals we trainer Wim Jonk kennen blijft hij liever weg van dat soort termen. "Ik kijk gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Het gaat erom hoe je speelt tegen NEC, daar ben ik mee bezig. Die stand komt daarna wel. Aan het eind van de rit sta je waar je staan moet."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]