Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Groen Geel in wachtkamer voor play-offs na nederlaag tegen PKC

13 maart 2021, 18.12 uur · Aangepast 13 maart 2021, 18.55 uur · Door Stef Swagers

WORMER - Het is Groen Geel zaterdagmiddag niet gelukt om PKC van de ongeslagen status af te helpen. In de Groen Geel-hal werd het 11-19. Door de nederlaag zijn de Noord-Hollandse korfballers afhankelijk van de uitkomst bij Blauw-Wit tegen KZ op zondag.

Susila de Klein van Groen Geel - Orange Pictures

Het begin van Groen Geel was desastreus. Na vier minuten stond PKC al met 4-0 voor door vier verschillende doelpuntenmakers. Fenna Jagtman en Terrenc Griemink deden daarna wat terug namens de thuisploeg met een afstandsschot en een strafworp.

Tot 6-8 werd er om en om gescoord, waarna de ploeg uit Papendrecht twee keer raak gooide. De rust werd daardoor bereikt met een stand van 6-10. PKC bleek ook in de tweede helft een maatje te groot voor de ploeg van trainer Daniel Harmzen. Het gat liep uiteindelijk op naar acht punten: 11-19.

Blauw-Wit - KZ van belang

Zondag treffen Blauw-Wit en Koog Zaandijk elkaar. Groen Geel heeft nog kans om vierde te worden als Blauw-Wit dat treffen wint. De Amsterdammers zijn al zeker van de play-offs. Volgende week speelt Groen Geel thuis tegen KZ.

NH Sport is zondag aanwezig in Amsterdam. Een samenvatting van Blauw-Wit tegen KZ is daarna te zien op onze kanalen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]