Ga naar Content

Hoorn krijgt een vaccinatielocatie bij IJsbaan de Westfries

HOORN - West-Friesland krijgt een eigen vaccinatielocatie: de IJsbaan de Westfries wordt op korte termijn ingericht als priklocatie. GGD Hollands Noorden is blij met deze uitbreiding, meldt woordvoerder Harry Katstra.

Foto: Regio Noordkop

Na dit weekend stoppen de schaatsactiviteiten op de ijsbaan en kan de accommodatie ingericht worden als priklocatie. Dit heeft wel wat langer de tijd nodig, omdat eerst het ijs moet smelten van de schaatsbaan

Als alles voorspoedig verloopt, dan wordt de ijsbaan op 22 maart vrijgegeven en kan de GGD Hollands Noorden beginnen met de opbouw. Ze verwachten op donderdag 1 april de eerste prik daar te kunnen zetten. 

Grote priklocatie

De vaccinatielocatie in Hoorn wordt volgens de GGD een grote priklocatie, met twaalf priklijnen. Er kunnen dan per dag, als er genoeg vaccins beschikbaar zijn, 3.000 vaccinaties gegeven worden. 

De dichtstbijzijnde vaccinatielocatie nu is Middenmeer of Purmerend. 

Cruciaal

Burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, is erg blij met deze stap. "Het was voor ons cruciaal dat er ook een vaccinatielocatie in West-Friesland kwam, zodat mensen uit onze regio niet te ver hoeven te reizen en de drempel dus ook zo laag mogelijk ligt."

Het duurde wel even voordat er een geschikte locatie werd gevonden, omdat er wel eisen zijn qua bereikbaarheid, logistiek en beschikbaarheid. De ijsbaan is daarmee een goede, maar ook centrale locatie, aldus de burgemeester. "Mede dankzij de inzet van Optisport kan de locatie al snel in gebruik genomen worden. Een mooi resultaat van de goeie samenwerking."

Beluister onderstaand een interview van WEEFF Radio waarin GGD woordvoerder Harry Katstra vragen van luisteraars over de vaccinatielocatie beantwoordt.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]