Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Bekijk hier op welke locatie je aankomende week kunt stemmen

12 maart 2021, 11.39 uur · Aangepast 12 maart 2021, 13.10 uur · Door Jessica Douma

NOORD-HOLLAND - Veel gemeenten staan deze verkiezingen voor een flinke uitdaging met de stembureaus. Vanwege de coronamaatregelen moet iedereen anderhalve meter afstand kunnen houden en moet de doorstroming goed zijn. Locaties waar dat niet lukt, zijn afgevallen en op sommige plekken komen er nieuwe locaties voor in de plaats. NH Nieuws maakt een overzicht.

Dit jaar is het stemmen verspreid over drie dagen en zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat stemmers besmet raken. Zo kunnen kiezers die tot de risicogroepen behoren, stemmen op 15 en 16 maart, zodat ze kunnen stemmen met minder mensen om zich heen. De rest kan stemmen op 17 maart.

Het stemmen in coronatijd biedt gemeenten een flinke uitdaging. De afgelopen tijd zijn ze druk bezig geweest om geschikte locaties te vinden waar mensen volgens de coronaregels hun stem uit kunnen brengen. Je kunt je stem uitbrengen in een stemlokaal, zoals gebruikelijk. Ook is er een groep die per brief mag stemmen. Mensen van 70 jaar en ouder zijn volgens het RIVM in het algemeen extra kwetsbaar voor het coronavirus. Het stemmen per brief is voor deze doelgroep geen verplichting.

Naast de gebruikelijke stemlokalen, zijn er ook nieuwe locaties geopend. Benieuwd bij welke locaties jij kunt stemmen in je gemeente? NH Nieuws heeft een mooi overzicht gemaakt. 

Bekijk op het kaartje hieronder wanneer waar jij in je gemeente kunt stemmen.

De Stembus

In ons programma De Stembus bezoeken we iedere aflevering ook een speciale stemlocatie in een van de regio's in onze provincie. Alle afleveringen vind je terug op nhnieuws.nl/tk2021.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.