Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Stemmen vanuit de auto of op de fiets bij drive-ins Langedijk en Heerhugowaard

11 maart 2021, 16.27 uur · Aangepast 11 maart 2021, 16.47 uur · Door Priscilla Overbeek

DIJK EN WAARD - Volgende week woensdag 17 maart kan er op de fiets, brommer of in de auto worden gestemd. Op de parkeerplaatsen van sportcomplex My HealthClub aan de Oosttangent in Heerhugowaard en op de parkeerplaats van Karwei aan de Middelmoot in Langedijk kunnen inwoners bij drive-in bureaus met hun stembiljet terecht. 

Niels Wenstedt / BSR Agency

Automobilisten mogen niemand aan boord hebben - op twee uitzonderingen na. Zo mag iemand met een (lichamelijke) beperking ter ondersteuning een bekende meenemen.

De tweede uitzondering is voor medepassagiers die geen invloed kunnen uitoefenen op de stemkeuze, zoals kinderen. Daar moet van tevoren wel toestemming voor worden gevraagd bij de betreffende locatie. 

Avondklok 

Bij de drive-in stembureaus gelden de standaard coronaregels. Motorrijders moeten hun helm afdoen om goed herkenbaar te zijn. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar wel gewenst. De openingstijden zijn van 07:30 uur tot 21:00 uur.

Tellers en kiezers die last-minute stemmen en dus na negenen op straat zijn, hoeven geen 'Eigen verklaring avondklok' bij zich te hebben, laat burgemeester van Heerhugowaard Bert Blase in een reactie op de openingstijden weten. 

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Volg het laatste nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen 2021 en bekijk alle afleveringen terug van Wij Zijn Noord-Holland en De Stembus op nhnieuws.nl/tk2021