Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Het nieuwe AZ-stadion begint langzaam vorm te krijgen

11 maart 2021, 17.00 uur · Door Marijn Willems

ALKMAAR - Nog heel even moeten de AZ-supporters geduld hebben. Lang had hun stadion het uiterlijk van een Oost-Europees stadion. Maar inmiddels beginnen de afgelopen weken de contouren van het nieuwe AZ-stadion langzaam zichtbaar te worden.

Het nieuwe AZ-stadion begint langzaam vorm te krijgen - NH Nieuws

"Het staalwerk van het dek zit er nu bijna op", vertelt Ron Homan, werkzaam als manager Technisch Beheer en Onderhoud bij AZ. "Als laatste moet dan nog het scorebord ingehesen worden en dan kan de rest van het dak ook naar binnen gebracht kan worden."

De afgelopen maanden is enorme mega truss, de constructie die het dak boven de hoofdtribune gaat dragen, in elkaar gezet. Ook die gaat binnenkort geplaatst worden. "Volgens de planning wordt die in de laatste week van maart erop gezet, en dat wordt ook een heel groot gebeuren. Helaas kunnen we daar in corona tijd weinig mee doen, maar we gaan het wel allemaal uitzenden met een livestream."

Quote

"Als dat voor elkaar is dan gaan we beginnen met de installatie aan de binnenkant. En daar komt ook nog wel wat bij kijken"

az-medewerker ron homan

Met het plaatsen van de mega truss zijn nog niet alle werkzaamheden afgerond. "Daarna moet het dak nog aangelegd worden tot het oude dak. Als dat voor elkaar is dan gaan we beginnen met de installatie aan de binnenkant. En daar komt ook nog wel wat bij kijken", besluit Homan.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]