Ga naar Content

AZ-speler Fredrik Midtsjø twijfelgeval voor wedstrijd tegen FC Twente

WIJDEWORMER - AZ-trainer Pascal Jansen zal ongetwijfeld met een slecht gevoel terugkijken op het afgelopen voetbalweekend. Zondag verloor zijn ploeg met 2-1 van concurrent Vitesse. De lessen uit dat duel zijn helder.

AZ-speler Fredrik Midtsjø twijfelgeval voor wedstrijd tegen FC Twente - NH Nieuws

"Een wedstrijd met twee ploegen die redelijk gelijkwaardig aan elkaar zijn, moet je neutraal maken als je relatief weinig kansen creëert", zegt Jansen. "Of je moet wel je kansen benutten en dan zorgen dat je de wedstrijd onder controle houdt."

Aanstaande zaterdag kan AZ revanche nemen. Dan nemen de Alkmaarders het op tegen FC Twente. Die ploeg maakte aan het begin van de competitie indruk, maar is al een tijdje aan het kwakkelen. "Ze missen een aantal krachten op het moment waardoor ze iets zijn teruggezakt in hun prestaties. Maar ze hebben wel een prima selectie."

"Hij heeft nog wat last gehad de afgelopen dagen maar is nu wel weer in training"

az-trainer pascal jansen

Het is nog maar de vraag of de oefenmeester over Fredrik Midtsjø kan beschikken. Afgelopen zondag was hij niet inzetbaar vanwege een blessure aan zijn hamstring, en die zou hem tegen FC Twente ook nog aan de kant kunnen houden. "Hij heeft nog wat last gehad de afgelopen dagen maar is nu wel weer in training. We gaan het de aankomende dagen aankijken."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]