Ga naar Content

Storm zorgt voor plezier voor surfers, maar ook een uitdaging voor de ferry

IJMUIDEN/VELSEN-NOORD - Hoge golven en windstoten tot 98 kilometer per uur: ook aan de kust is storm Evert vanmorgen aan land gekomen. Dat levert de ideale omstandigheden voor surfers, voor de ferry uit Newcastle is het een uitdaging.

Surfers trotseren de golven op het strand bij Velsen-Noord - Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

De sleepboten moeten vanochtend alle zeilen bijzetten om de ferry uit Newcastle binnen te halen in de haven. Voor IJmuidenaar Bas Groen is het een fantastisch spektakel. Hij maakt graag foto's van de boten van DFDS en kan deze kans niet laten liggen om een mooi plaatje van de boot in de storm te schieten.

Met zijn fototoestel in de hand kijkt hij dan ook toe hoe de sleepboten druk in de weer zijn op het water. "Het is echt heel gaaf. Dit maak je niet heel vaak mee, zo vroeg in het jaar."

Bas staat met zijn camera toe te kijken hoe de sleepboten de ferry binnenhalen:

Storm brengt plezier maar ook uitdaging - NH Nieuws / Dennis Mantz

Op het strand bij Velsen-Noord wordt ook genoten. Hoge golven zijn de surfers daar op het lijf geschreven. Ook surfer Erik Dekker geniet met volle teugen. Hij is in alle vroegte naar het strand gekomen om de stormgolven mee te kunnen pakken.

"De kracht van de natuur, het rauwe, dat maakt het speciaal", zegt hij. Al een maand kijkt hij er al naar uit om van de golven te kunnen genieten. Maar daar komt na een paar uur ook weer een eind aan: Erik moet ook gewoon nog werken vandaag. "Om half elf heb ik weer een afspraak en ben ik weer in nette kleren aan het werk."

Zie hier hoe Erik de golven trotseert:

Kitesurfers genieten van de storm - NH Nieuws / Dennis Mantz

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]