Ga naar Content

Deel dak basisschool De Pontonnier in Hoorn weggewaaid

HOORN - Door de harde wind is vanmorgen een deel van het dak van basisschool De Pontonnier weggewaaid. Het gaat om het dak van twee lokalen. Niemand is gewond geraakt. 

Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

In een van de lokalen zat de juf met een leerling. "De klas was net naar gym en ik zat nog in het lokaal met een leerling die buikpijn had en door de ouders zou worden opgehaald", vertelt juf Louise van Maaswaal van groep 3/4. "Ik zag een heel harde windvlaag langs de bomen gaan en toen hoorde ik een klap. Het dak zag ik aan de andere kant van het lokaal voor het raam hangen."

De kinderen werden opgevangen en door hun ouders opgehaald. De andere klassen konden op school blijven en kregen gewoon les. NH Nieuws verslaggever Chantal Bos sprak met de schoolleider Monique Abbekerk. "Het was enorm schrikken, we hadden dit niet aan zien komen natuurlijk", zegt ze. "Ineens schoot het dak los, we schrokken ons rot. We hebben erover gepraat in de klas met ze, dat de situatie onder controle was en dat alles in orde komt."  

Artikel gaat verder onder de videoreportage

Deel dak basisschool De Pontonnier in Hoorn weggewaaid - NH Nieuws

Juffen en meesters helpen mee om het klaslokaal leeg te halen. Juf Louise: "We gaan nu kijken wat we kunnen redden in ieder geval, want voorlopig regent het vandaag nog. Ik hoop dat we volgende week in de lokalen weer fris en droog aan de slag kunnen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]