Ga naar Content

Voetbalicoon Van Hanegem verwacht pittige klus voor Slot bij Feyenoord: "Hoop dat ik ongelijk heb"

SPAARNWOUDE -  De voetbalcompetitie nadert zijn einde. En alles bij elkaar is het een merkwaardig seizoen en dat heeft niet alleen met het coronavirus te maken. NH Sport ging op bezoek bij de altijd uitgesproken Willem van Hanegem. Over Arne Slot: "Ik begrijp niet als je bij AZ zit, dat je dan naar Feyenoord gaat."

"Het was de ene week een goed niveau en de andere week weer niet", vertelt Willem van Hanagem op de golfbaan van Spaarnwoude over het niveau Nederland. De 52-voudig international volgt alles nog op de voet en kijkt wekelijks zijn ogen uit. "Zo raar om te zien. Als er één ploeg wel stabiel was geweest, dan was die ploeg kampioen geworden. Ajax heeft de meeste kwaliteiten, maar speelt ook niet altijd naar hun niveau."

Tekst loopt door onder de video

Willem van Hanegem over het huidige voetbalseizoen - NH Nieuws

"Ik snap alleen niet dat hij niet naar Huiberts en Eenhoorn is gegaan om te zeggen dat hij had gesproken met de mooiste club van Nederland"

Willem van Hanegem

Slot naar Feyenoord

Dan de kwestie Arne Slot. Begin december werd hij plots ontslagen bij AZ. De reden: hij sprak met directe concurrent Feyenoord zonder hier over te communiceren. "Ik snap niet dat hij niet naar Huiberts (AZ-directeur voetbalzaken) en Eenhoorn (AZ-directeur algemene zaken) is gegaan om te zeggen dat hij had gesproken met de mooiste club van Nederland. Zoiets komt namelijk altijd uit."

"Ik begrijp niet als je bij AZ zit, dat je dan naar Feyenoord gaat", vervolgt Van Hanegem zijn verhaal. "De Alkmaarders hebben namelijk een aardige selectie. Of is het dat er bij Feyenoord toch nog heel veel geld komt." De Kromme  denkt dat Slot een pittige klus wacht in Rotterdam-Zuid. "Ik hoop dat ik ongelijk heb."

Willem van Hanegem over de stap van Arne Slot van AZ naar Feyenoord - NH Nieuws

Dit weekend staat speelronde 26 op het programma. AZ neemt het thuis op tegen FC Twente en Ajax gaat op bezoek bij PEC Zwolle.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]