Ga naar Content

Uitslaande brand in schuur, brandweer adviseert ramen en deuren dicht te houden

TUITJENHORN - Er heeft vanmiddag een grote brand gewoed in een schuur op de Kerkbuurt bij Tuitjenhorn. De brand was uitslaand en de rookwolken konden tot ver in de omgeving worden gezien. De schuur is verloren gegaan.

Uitslaande brand in schuur Tuitjenhorn - NH Nieuws

De rookontwikkeling ging vooral in de richting van Stroet en Dirkshorn, maar de rook was in de wijde omgeving te ruiken. De brandweer adviseerde omwonenden vanmiddag om ramen en deuren gesloten te houden.

Onze verslaggever Matthijs Gemmink was ter plaatse en zag dat er weinig meer over is van de schuur. "Aan de achterkant slaan de vlammen nog wel uit het pand", vertelde hij vanmiddag op NH Radio. "De brandweer probeert met een hoogwerker de brand te blussen."

De Veiligheidsregio bevestigt dat de schuur verloren is gegaan. De komende uren wordt nog doorgegaan met blussen. Hoe de brand is ontstaan, kan de Veiligheidsregio niet zeggen.

Wel geeft een woordvoerder aan dat het om twee schuren gaat, waar alleen klein materiaal in stond. "De rook was vooral dik en bleef lang hangen, daarom hebben we een NL Alert uit laten gaan." Er is geen asbest vrijgekomen en er is ook niemand gewond geraakt.

De schuren gaan straks tegen de vlakte, zodat de brandweer er beter bij kan en ze verder kan nablussen.

Uitslaande brand in schuur Tuitjenhorn - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]