Ga naar Content

30-jarige Amsterdammer aangehouden voor Beuningse vergismoord

AMSTERDAM - Voor de moord op klusjesman Mehmet Kiliçsoy in Beuningen in Gelderland is een 30-jarige Amsterdammer aangehouden. De 49-jarige Mehmet werd op klaarlichte dag doodgeschoten. Afgelopen vrijdag meldde zich al een man bij de politie en die werd aangehouden. De tweede verdachte werd vandaag in Amsterdam aangehouden.

Mehmet Kilicsoy, slachtoffer vergismoord Beuningen - Foto: Politie

Op 6 juli was Kiliçsoy voor een schilderklus in Beuningen. Maar nog voordat hij aan het werk kon gaan, kwamen twee gewapende mannen op hem af, openden het vuur en vluchtten weg.

Ondanks dat hulpverleners er snel bij waren, was het slachtoffer niet meer te redden.
Het rechercheteam kwam al snel tot de conclusie dat alles erop wees dat de daders zich hebben vergist.

Opsporing Verzocht

Vorige week kwam de zaak al in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en de regionale opsporingsprogramma's voor Amsterdam en Gelderland besteedden ook aandacht aan de zaak. Daarop meldde de eerste verdachte zich. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog twee weken vastzitten.

Eerder werden er al drie mensen opgepakt, omdat ze de auto’s gestolen zouden hebben die bij de vergismoord gebruikt zijn. Zij mochten weer naar huis, maar blijven wel verdachten.

Tekst loopt door onder de Tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De politie is voorlopig nog druk bezig met het onderzoek en ook voor de twee verdachten betekent dit dat zij vast blijven zitten vanwege betrokkenheid bij de moord. Zij mogen buiten hun advocaat, verder geen contact met de buitenwereld hebben. Mehmet Kiliçsoy liet een vrouw en kind achter.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]