Ga naar Content

Door blikseminslag verwoeste eeuwenoude boerderijen Naardermeer worden herbouwd

NAARDEN - De twee eeuwenoude boerderijen in het Naardermeer die bijna vier jaar geleden grotendeels verwoest werden door brand na een blikseminslag, worden herbouwd. Dat maakt Natuurmonumenten bekend. 

Foto: Natuurmonumenten / Martin Stevens

De boerderijen gingen verloren toen tijdens een zomerstorm met een paar flinke onweersbuien 's nachts, bij de twee boerderij tegelijk, de bliksem insloeg. De bliksem zorgde snel voor twee grote branden. De boerderijen bleken niet meer te redden, de bewoners zelf kwamen met de schrik vrij. 

Lees ook

De teloorgang van de twee boederijen zorgde destijds voor een enorme schok. Het bleken de twee oudste boerderijen van het Naardermeer. Ze waren al bijna vierhonderd jaar oud. 

Oorspronkelijke stijl

Al snel werd destijds bedacht dat de twee boerderijen herbouwd zouden moeten worden. Dat gaat nu ook daadwerkelijk gebeuren, vertelt Natuurmonumenten. Dat gebeurt grotendeels in de oorspronkelijke stijl. Ook worden herbruikbare resten van de boerderijen na de brand zoveel mogelijk herbruikt. 

De voorbereidingen voor de herbouw van de boerderijen zijn al in volle gang. De herbouw is naar verwachting begin volgend jaar klaar. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]