Start van hoofdcontent

HUIZEN

nl

Boterkoekenactie van Jasper (13) voor betere boot gebruikt: "Veel minder werk"

9 maart 2021, 11.30 uur · Door Mark Arents

HUIZEN - De boterkoeken die begin dit jaar door heel Huizen werden verkocht door Jasper van 't Veer, zijn inmiddels allang achter de kiezen. Hij wilde geld inzamelen voor de restauratie van de nieuwe zeepunter van de Stichting Huizer Botters. Dat geld is uiteindelijk echter voor een ander doel gebruikt: namelijk voor de aanschaf van eenzelfde boot, maar dan in veel betere staat.

Foto: De nieuwe Huizer Zeepunter - Jasper van 't Veer / Stichting Huizer Botters

Het avontuur begon voor de 13-jarige Bramzijger, zoals de jeugdleden van de Huizer Botters zich noemen, begin dit jaar. Vanuit Lelystad kreeg de stichting een boot aangeboden, die ideaal zou zijn om de jeugd de fijne kneepjes van het vak te kunnen leren. Het werd echter steeds duidelijker dat de zeebotter er slechter aan toe was dan gedacht. "De meest minimale restauratie zou rond de 25.000 euro kosten", aldus Frans Kolk van de Stichting Huizer Botters.

Met de ruim 2.500 euro die Jasper had opgehaald, doemde een scenario zonder eigen boot voor de Huizer Bramzijgers steeds verder op. "Dus gingen wij als bestuur op zoek naar een alternatief", vervolgt Kolk. Dat alternatief werd gelukkig gevonden. "Die werd door een watersporter aangeboden tegen een zeer redelijke prijs, zolang het scheepje maar naar een liefhebber ging."

"Nu kunnen we tenminste snel varen"

Jasper van 't veer - Huizer bramzijger

Met frisse wind in de zeilen kreeg het plan rondom de zeepunter dus een nieuwe wending. "Deze zeepunter zit goed in de lak en stond de afgelopen twee jaar binnen in een schuur." Voor de aanschaf werd het door Jasper ingezamelde geld gebruikt, plus geld uit andere potjes. De andere punter heeft inmiddels een zeemansgraf gekregen. "Bij de sloop kwamen nog zoveel gebreken tevoorschijn dat het achteraf het enige juiste besluit is geweest", besluit Kolk.

Reactie Jasper

Ook Jasper is enthousiast over de nieuwe punten. "Ik ben er alleen maar blij mee, want we hebben dan tenminste een boot waar we niet al te werk aan hebben." Dat er nu minder moet worden geklust, ziet hij alleen maar als een voordeel. "Nu kunnen we tenminste snel varen."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]