Ga naar Content

Grote brand in Westelijk Havengebied, veel brandweerwagens opgeroepen

AMSTERDAM - De brandweer is gisteravond massaal uitgerukt voor een grote brand aan de Rhoneweg in het Westelijk Havengebied. Inmiddels is de brand onder controle.

De eerste melding over de brand kwam gisteren rond 20.20 uur binnen en er werd al snel flink opgeschaald. Rond 20.45 uur ging het zelfs om een "zeer grote brand". Rond 22.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Schade

Het gaat om een industriële wasserette. De schade is volgens een woordvoerder van de brandweer groot. Er is onder meer een deel van het dak verwoest. Er was niemand aanwezig en er is niemand gewond geraakt.

In het Westelijk Havengebied vinden regelmatig branden in bedrijfspanden plaats. Er is daarom een speciale brandweerkazerne gebouwd, waar ook het havenbedrijf en verschillende bedrijven in het gebied aan hebben meebetaald.

Versterking

Meerdere brandweerwagens uit die nieuwe kazerne werden ook opgeroepen voor de brand op de Rhoneweg. Ze hebben onder meer versterking gekregen van brandweermensen uit Uithoorn, Osdorp en Amstelveen.

De oorzaak van de brand is onbekend. Daar wordt later onderzoek naar gedaan.

Foto: Inter Visual Studio / Remy Roosien
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]