Ga naar Content

Op bezoek in Genk bij het trainersduo Van den Brom en Haar: "Hier nog intensiever"

GENK - Het gaat weer goed met Dennis Haar en John van den Brom bij Genk. Na mindere resultaten bereikte het trainersduo met de Belgische topclub de halve finale van de beker en staan ze derde in de competitie. We zochten beide heren op. "Ik ben direct en dat kan af en toe rot me bek uitkomen."

Reportage van John van den Brom en Dennis Haar bij KRC Genk - NH Nieuws

"Genk bestaat pas sinds 1988 en is een ambitieuze club", vertelt Dennis Haar over zijn werkgever waar hij nu ruim vier maanden voor werkt. "Genk heeft in een rap tempo veel voor elkaar gekregen en dat is volgens mij uniek in Europa. Maar belangrijker vind ik hoe je ontvangen wordt. En ik kreeg gelijk het gevoel dat ik erg welkom was."

Intensiever

Bij Genk is Haar de rechterhand van John van den Brom. De twee coaches werkten eerder al samen bij AZ en FC Utrecht. "Hier is het nog intensiever. We wonen immers in hetzelfde appartementencomplex. We eten vaak samen en kijken voetbal." 

"We hebben ook weleens woorden met elkaar op de goede manier"

Genk-trainer, John van den Brom

"We zijn het lang niet altijd eens met elkaar", vertelt John van den Brom over zijn collega waar hij al jaren mee samenwerkt. "We hebben ook weleens woorden met elkaar op de goede manier."

Hoofdtrainer

Tot nu toe is Dennis Haar vooral assistent-trainer geweest, net zoals zijn vader Martin Haar. Hij werkte ruim twintig jaar als assistent bij AZ en beschikte niet over de juiste diploma's voor het hoofdtrainerschap. "Hij heeft me constant gezegd om dat papiertje te halen. Zo heb ik niet de beperking dat ik geen hoofdtrainer kan worden."

Bekijk de video voor de hele reportage van Haar en Van den Brom in Genk.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]