Ga naar Content

Hilversumse horeca in wachtkamer: nog geen besluit over plan grotere terrassen

HILVERSUM - Hilversumse horecaondernemers moeten nog heel even wachten op groen licht om de komende drie jaar ook een groter terras te kunnen plaatsen rond hun zaak. De Hilversumse gemeenteraad heeft een voorstel daartoe nog even in de wacht gezet. 

Foto: Adobe Stock

Een groot deel van de Hilversumse gemeenteraad wil dat lokale horecaondernemers de komende drie jaar een groter terras rond hun zaak kunnen plaatsen. Daarmee moeten ze meer mensen kunnen ontvangen en dus meer kunnen verdienen. Het plan moet een steuntje in de rug zijn voor de horecaondernemers, die het vanwege de coronacrisis zwaar hebben. Hilversumse horecaondernemers hebben al vaker aangegeven dat wel te zien zitten.

Al vooraf leek een meerderheid van de gemeenteraad achter het plan te staan. Het plan kwam van de drie coalitiepartijen Hart voor Hilversum, D66 en de VVD en de eenmansfractie van Hilversums Belang. Daarnaast bleek er op voorhand ook al steun van de PvdA. 

Toch besloot de raad nog even te wachten met het doorvoeren van het plan. De nood is namelijk een stuk minder hoog nu Hilversum afgelopen week een breder steunpakket presenteerde dat Hilversummers, winkeliers en (horeca)ondernemers door de crisis moet loodsen. De gemeente maakt daarvoor enkele miljoenen vrij.

Lees ook

Eerst debat

De gemeenteraad heeft daarom besloten om eerst samen te debatteren over hoe Hilversum de coronacrisis verder te lijf kan gaan en welke maatregelen en steun er verder nog nodig zijn. 

Het bredere debat over de coronasteun moet nog voor de zomer op de agenda van de raad komen te staan. Dat moet uiteindelijk leiden tot een breder 'coronaherstelplan'.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]