Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Ruim honderd senioren geëvacueerd vanwege gaslek in wooncomplex

8 maart 2021, 11.38 uur · Aangepast 8 maart 2021, 14.58 uur · Door Redactie Zaanstreek-Waterland

ZAANDAM - Een seniorencomplex aan de Tjotterlaan is vanochtend volledig ontruimd vanwege een gaslek. Inmiddels is het lek gedicht en kunnen de ruim honderd bewoners weer naar hun woningen. 

Ruim honderd senioren geëvacueerd vanwege gaslek in wooncomplex - NH Nieuws

Het gaat om de bewoners van ongeveer honderd appartementen van de Meerpaal, zo liet de woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland aan NH Nieuws weten. Zij werden opgevangen in twee recreatiezalen van het complex. In aanloop naar dat moment werd een deel van de bewoners opgevangen in een lijnbus, zodat ze de verrichtingen van de hulpdiensten niet in de kou hoefden af te wachten. 

Inter Visual Studio/Pascal Fielmich

Het gaslek werd ontdekt nadat bewoners gas hadden geroken. De brandweer en Liander kwamen daarop naar het gebouw om onderzoek te doen. Omdat er inderdaad een hoge concentratie gas werd gemeten, werd besloten de omgeving af te zetten en de hoofdkraan dicht te draaien.  

Gas in spouwmuur

Volgens getuigen werd het lek gevonden in een appartement op de eerste verdieping van het complex, maar dat kan de woordvoerder van de veiligheidsregio niet bevestigen. Nadat de hoofdkraan was dichtgedraaid, daalde de concentratie gas in het pand. Toch bleek daarmee het gevaar daarmee nog niet volledig geweken, benadrukte de woordvoerder. "Er zit gas in een spouwmuur, dat moet er eerst worden uitgehaald."  

Verslaggever Tom van Midden ziet dat er tenminste vier ambulances bij het seniorencomplex aan de Tjotterlaan staan. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zijn er voor zover bekend nog geen mensen onwel geworden. 

Vaccinaties

Behalve als wooncomplex doet het pand aan de Tjotterlaan in deze periode ook dienst als vaccinatielocatie. De prikken die voor vanmiddag gepland staan, worden volgens planning gezet. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]