Ga naar Content

Stekelenburg opgenomen in voorselectie Oranje, ook Drommel en Bizot erbij

ZEIST - Bondscoach Frank de Boer heeft Maarten Stekelenburg opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar. Voor de 38-jarige doelman van Ajax is het zijn eerste plek in de voorselectie in vijf jaar tijd.

Foto: Orange Pictures

De bondscoach heeft naast Stekelenburg nog vier andere keepers in de voorselectie opgenomen. Haarlemmer Joël Drommel, AZ-doelman Marco Bizot, oud-Ajacied Jasper Cillessen en oud-AZ'er Tim Krul maken kans om bij de definitieve selectie te horen.

Verder is in de voorselectie plaats voor Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen (allen Ajax), Owen Wijndal en Calvin Stengs (beiden AZ).

Bekijk hieronder de volledige voorselectie. [Tekst loopt door]

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Boer

“Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen", zegt Frank de Boer op de website van de KNVB. "Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken. Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden.”

Jong Oranje

Bij Jong Oranje heeft bondscoach Erwin van de Looi de beschikking over Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Dani de Wit. Ook de Ajacieden Jurgen Ekkelenkamp, Brian Brobbey, Jurriën Timber en Perr Schuurs maken deel uit van de selectie en mogen hopen op een plekje bij de EK-selectie van Jong Oranje.

Bekijk hier onder de volledige voorselectie van Jong Oranje

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]