Ga naar Content

Nadine Visser loopt in recordtijd naar Europese titel op 60 meter horden

TORUN - Nadine Visser heeft de 60 meter horden op de EK indoor gewonnen. De Hoornse atlete liep in een toptijd van 7,77 seconden naar de Europese titel.

Foto: Orange Pictures

Visser liep een nagenoeg foutloze race. Ze was snel uit de startblokken en liep vervolgens uit bij de concurrentie. Naast de overwinning scherpt Visser ook het Nederlands record aan. Twee weken geleden liep Visser in Madrid 7,81 en dook daar nu vier honderdsten onder. Slechts zes Europese hordenloopsters waren in de historie sneller dan de tijd die de atlete in Torun noteerde.

"Ik voelde dat ik mooie dingen kon laten zien.", zei Visser, die in de finale ook haar pr aanscherpte. "Ik ben superblij dat ik pr's loop. Ik heb veel zin om dit ook tijdens het buitenseizoen op de 100 meter horden te gaan doen."

Vorm

Visser bewijst het hele toernooi al dat ze in uitstekende vorm verkeert. Op zaterdag won ze de kwalificatie met 7,92 en in de halve finale op zondag liep zes honderdsten harder (7,86). In de halve finale noteerde Visser de snelste tijd en was daardoor al de absolute favoriete om haar indoortitel te verdedigen.

In 2019 werd Visser voor de eerste keer Europees indoorkampioen op de 60 meter horden. In 2018 pakte ze brons op de WK indoor.

Tekst loopt door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Koen Smet

Koen Smet liep de finale bij de mannen en werd zevende in 7,73 seconden. Voor de Amsterdamse atleet betekende het zijn eerste Europese finale. De Europese titel ging naar de Fransman Wilhem Belocian in 7,42 seconden.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]