Start van hoofdcontent

WORMER

nl

Samenvatting: Blauw-Wit wint in Noord-Hollandse clash van Groen Geel

6 maart 2021, 19.15 uur · Aangepast 7 maart 2021, 20.06 uur · Door Milton Pus

WORMER - De korfballers van Blauw-Wit wonnen zaterdagavond in de Korfbal League met ruime cijfers van provinciegenoot Groen Geel. De Amsterdammers wonnen, mede door topscorer Mike van de Reep (tien treffers), met 33-23. 

Samenvatting Groen Geel - AKC Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

Bij Groen Geel ontbraken basiskrachten Terrenc Griemink en Fenna Jagtman. Ook Elise Al en Marieke Duineveld waren niet inzetbaar. Bij Jagtman ging het om een positieve uitslag bij de coronatest, zo legde trainer Daniel Harmzen na afloop uit.

Tekst gaat verder onder de video

Trainer Daniel Harmzen na de kansloze nederlaag van Groen Geel tegen Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

Blauw-Wit startte scherper dan de tegenstander uit Wormer en nam gelijk de voorsprong: 2-5. De marge werd gedurende de eerste helft gestaag uitgebouwd van 5-11 naar 12-17. Dat was tevens de ruststand. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Groen Geel-Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

In de tweede helft kwam de overwinning van de Amsterdamse korfballers geen moment in gevaar. Via Momo Stavenuiter en Kenny Lauf werd de voorsprong snel uitgebreid naar 12-19. In de slotfase zorgden Van de Reep (twee) en Randell van der Steen voor 21-33, waarna Thomas Schagen en Kevin Dik nog scoorden voor Groen Geel: 23-33. 

Eigenlijk slaagde de thuisploeg er nooit in om er een échte wedstrijd van te maken, erkende Groen Geel-speelster Lisanne de Bruin.

Tekst gaat verder onder de video

Reactie Groen Geel-speelster Lisanne de Bruin na de nederlaag tegen Blauyw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

Blauw-Wit beleefde dus een makkelijke middag. De Amsterdammers speelden dit seizoen meerdere wedstrijden die pas in de slotfase beslist werden. Maar op de bank zaten de trainers Gerald Aukes en Mark van der Laan al snel relaxt op hun stoel te kijken hoe de punten naar Blauw-Wit gingen.

Tekst gaat verder onder de video

Blauw-Wit-trainer Mark van der Laan na de royale zege op Groen Geel - NH Sport/Edward Dekker

Stand Korfbal League

Door de zege klimt Blauw-Wit weer naar de tweede plaats. KZ zakt naar de derde plaats, zij wonnen eerder op de dag van LDODK. Groen Geel is naar de vijfde plaats gezakt. De kansen op de play-offs zijn voor de Zaankanters heel erg geslonken. Mocht KZ volgende week winnen van Blauw-Wit en verliest Groen Geel thuis van PKC dan is Groen Geel uitgeschakeld voor de play-offs. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]