Ga naar Content

Taakstraf voor man die broodjesleverancier mishandelde

BERGEN - Lars van H. (42) heeft een taakstraf gekregen van 140 uur. De man mishandelde de 56-jarige Theo, toen hij broodjes bezorgde bij een bakkerij aan de Jan Oldenburglaan. Bovendien moet Van H. het slachtoffer een schadevergoeding van 4.000 euro betalen, meldt Duinstreek Centraal

De drie winkels worden elke dag vroeg in de ochtend bevoorraad - Foto: NH Nieuws

Het slachtoffer werd in januari in elkaar geslagen door Van H., die aan de winkelstraat woont. Hij zegt al jaren overlast te ervaren van de vroege laad- en lostijden. Door het geluid kan hij niet fatsoenlijk slapen. 

"Dit loopt al vier jaar, elke dag. De meeste van de winkels beneden zijn elke dag open, ook met Kerst en nieuwjaarsdag. Vind je het gek dat ik een keer uit mijn slof schiet?", verklaarde hij eerder aan NH Nieuws.

Volgens hem begon hij niet zomaar op de leverancier van de bakker in te slaan, maar voelde hij zich door hem bedreigd. 

24 uur per dag laden en lossen 

Van H. claimde al meerdere klachten te hebben ingediend bij de politie over geluidsoverlast in de vroege morgen. Daar kon de politie vervolgens niets aan doen, omdat nergens wettelijk staat vastgesteld dat je voor een bepaalde tijd niet mag laden en lossen. 

Volgens Duinstreek Centraal vond de rechter een contactverbod niet nodig, omdat Van H. door de woningcorporatie uit zijn huis wordt gezet als opnieuw iets gebeurt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]