Ga naar Content

Zorgorganisatie Omring steunt uitbreiden bezoekregeling, 'maar het moet wel veilig'

HOORN - Op een, volgens de NOS, nog niet openbaar gemaakt advies van het Outbreak Management Team (OMT) om de bezoekregeling voor gevaccineerde verpleeghuisbewoners te verruimen, reageert zorgorganisatie Omring positief. "Wij vinden het ook fijn als bewoners meer mensen kunnen zien, maar wij zijn wel waakzaam."

Foto: AT5

Woordvoerder Job Leeuwerke van zorgorganisatie Omring geeft aan 'uit te kijken naar eventuele versoepelingen'. "Op dit moment mogen bewoners, net als ieder ander, maar één bezoeker op een dag krijgen. Wij adviseren nadrukkelijk dat dit telkens dezelfde persoon is. Dus het is fijn als dit kan worden uitgebreid naar twee personen. Maar het moet wel veilig en we moeten voorkomen dat mensen denken dat als er is gevaccineerd, alles weer kan."

Andere maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje en afstand houden, zullen overigens voorlopig niet worden geschrapt. "We weten niet of het vaccin ervoor zorgt of je wel of niet besmettelijk bent en we hebben ook nog niet iedereen gevaccineerd. Zo zijn er mensen die niet willen, of die vanwege een kwaal niet gevaccineerd kunnen worden."

Toch is Leeuwerke hoopvol gestemd. "Een heel groot deel is al gevaccineerd, en we zien een positieve trend. We zien ook minder besmettingen op onze locaties, dus dat is hoopvol."

In cijfers van het RIVM is na de start van de vaccinaties overigens een duidelijke daling van het aantal coronabesmettingen in verpleeghuizen te zien, ook in de regio Noord-Holland Noord.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]