Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Jaimy (18) door zes jongens in elkaar geschopt: "Zo laf"

5 maart 2021, 20.08 uur · Aangepast 6 maart 2021, 15.44 uur · Door Priscilla Overbeek

HEERHUGOWAARD - Jaimy (18) trapte gistermiddag een balletje met twee vrienden in de Rivierenwijk, toen er uit het niets tien jongens dreigend op hen afkwamen. Nog voor hij kon vluchten, werd hij door zes van hen aangevallen en tot bloedens toe in elkaar getrapt. "Hij was echt even van de wereld. Ze bleven maar op hem inschoppen terwijl hij al op de grond lag", vertelt zijn moeder Anja tegen NH Nieuws. 

Adobe Stock

Op één na waren de daders onbekenden voor Jaimy. Zijn moeder vertelt dat hij met één van hen al eens eerder ruzie heeft gehad. "Toen Jaimy jonger was, heeft die jongen hem geslagen. Daar hebben we destijds aangifte van gedaan. Hij dacht vast: makkelijke prooi."

Haar zoon voetbalt regelmatig in de Rivierenwijk met zijn vrienden in een voetbalkooi. Zo ook gistermiddag rond 14:00 uur. Terwijl hij de bal overtrapte, hoorde hij een stem achter hem zeggen: 'Jij hebt iets van mij'.

Laffe daad

Jaimy protesteerde eerst maar toen hij aan zijn jas werd getrokken, besloot hij te vluchten. Dat mislukte. Met zijn zessen stoven ze op hem af en begonnen op hem in te slaan. "Ze sloegen hem met vuisten en bleven maar schoppen en op hem intrappen. Zó laf om met zijn zessen één jongen in elkaar te slaan."

Quote

"Deze jongens verdienen een gepaste straf. Ze beseffen niet wat dit doet met een mens"

ANJA, moeder Jaimy

Toen Jaimy eenmaal bewusteloos op de grond lag, hield het schoppen uiteindelijk op. De jongens vluchtten weg. Nadat hij was bijgekomen, snelde hij naar huis. "Hij kwam helemaal overstuur en in paniek thuis. Zijn lip was gescheurd en hij barste van de hoofdpijn."

Doodsbang

Ook dit keer heeft hij aangifte gedaan. De politie heeft inmiddels de naam van drie van de jongens, maar Anja hoopt dat ook de rest wordt opgespoord. Ze vraagt daarom aan getuigen of mensen die meer weten over de mishandeling, dat te melden aan de politie. "Deze jongens verdienen een gepaste straf. Ze beseffen niet wat dit doet met een mens", reageert ze geëmotioneerd. 

De lip van Jaimy is inmiddels gehecht door de huisarts. Al zijn wonden zullen snel genezen, maar de traumatische ervaring laat diepe sporen na. "Het is normaal gesproken een taaie, maar nu is hij doodsbang. Ik denk dat hij voorlopig niet alleen over straat durft. Hopelijk slaapt hij vanavond een beetje en kan hij het uiteindelijk een plekje gaan geven."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]