Sport

NL
V

Bibian Mentel heeft uitzaaiingen in hersenen, geen behandelplan meer mogelijk

5 maart 2021, 13.12 uur · Aangepast 5 maart 2021, 21.09 uur · Door Redactie

LOOSDRECHT - Snowboardster Bibian Mentel heeft in een brief laten weten dat er uitzaaiingen geconstateerd zijn in haar hersenen. Bibian is al vijftien keer aan kanker behandeld, maar deze keer is er geen behandelplan meer mogelijk. Ze gaat de komende tijd afscheid nemen van haar dierbaren.

NH Nieuws

In de brief laat haar man Edwin Spee weten dat het naar omstandigheden goed gaat met Bibian. "Zij heeft besloten om tot de laatste dag te blijven genieten van het leven."

Op 9 maart geeft ze samen met haar man een seminar 'Winnaarsmentaliteit', die staat nog op de planning. Het afblazen was voor haar geen optie.

Tegenslagen

Op haar 21ste werd er voor het eerst kanker geconstateerd, waarna nog vele keren volgden. Met vijf longoperaties, drie nekoperaties, vier rugoperaties, een beenamputatie en talloze bestralingen tot gevolg. Ze was vaak nuchter onder alle behandelingen. Na de zoveelste tegenslag zei ze: "Ik kan of bij de pakken neer gaan zitten en verdrietig zijn of ik kan er wat van te maken. Dus ik kies er voor om er wat van te maken."

Op de paralympische winterspelen van Sotsji en Pyeongchang sleepte Bibian de gouden medaille in de wacht. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]