Ga naar Content

Alcoholverkoop en coronaregels niet nageleefd: informatiegebouw Enkhuizerzand dicht

ENKHUIZEN -  Waarnemend burgemeester Dorus Luyckx heeft vanmiddag opdracht gegeven om het informatiegebouw van Droomparken op het recreatiegebied Enkhuizerzand te laten ontruimen en verzegelen. Handhavers troffen vanmiddag bij het gebouw een lopende verkoop aan: volgens de gemeente werd er alcohol geschonken en werden de coronamaatregelen niet nageleefd.

Informatiegebouw vakantiepark Enkhuizerzand - Foto:

Het terrein rondom het informatiegebouw is inmiddels afgesloten, morgen wordt het gebouw verzegeld. Droomparken heeft van de gemeente een preventieve last onder dwangsom gekregen, waarin staat dat ze geen gebruik mogen maken van het informatiegebouw.

Het informatiegebouw van Droomparken ligt al langer onder vuur. Het gebouw moet geïnteresseerden informeren over het vakantiepark Droomparken, alleen is er nog geen toestemming voor de bouw van het vakantiepark. Bovendien werd het informatiegebouw geplaatst zonder vergunning, pal voor het Zuiderzeemuseum. 

Het Zuidzeemuseum beklaagde zich dat het gebouw het uitzicht van het museum verpestte. De gemeente Enkhuizen was er bovendien niet van gediend dat er tegen de afspraken in al werd gebouwd aan het vakantiepark. De gemeente dreigde met een dwangsom, daarna is besloten dat het gebouw weg wordt gehaald.

De gemeenteraad komt op 16  maart een extra keer bijeen om de perikelen rondom het vakantiepark te bespreken.

Uitlegvideo over het openbaar gebied van het Enkhuizerzand - NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]