Ga naar Content

Telstar wacht 'makkelijkste wedstrijd van het seizoen' bij koploper Cambuur

VELSEN-ZUID - "Dit is de makkelijkste wedstrijd van het seizoen. Wij gaan op bezoek bij de koploper, de grote titelfavoriet en de club met het geld. Wij hebben niets te verliezen", aldus Telstar-trainer Andries Jonker over het duel van vrijdag tegen Cambuur Leeuwarden.

Andries Jonker vindt Cambuur-uit de makkelijkste wedstrijd van het seizoen - NH Nieuws

Telstar is dit kalenderjaar bezig aan een mindere reeks. Sinds de winterstop wonnen de Witte Leeuwen slechts twee van de negen duels en speelden er drie gelijk. Daarnaast heeft de ploeg een overvolle ziekenboeg. Volgens Andries Jonker moet dat wel in perspectief worden geplaatst. "Wij spelen 2021 zonder zes tot zeven basisspelers en hebben het steeds heel aardig gedaan.  Doemdenken is niet voor Telstar. Wij gaan ervoor", aldus Jonker.

"Doemdenken is niet voor Telstar"

telstar-trainer andries jonker

Sebastian Soto en Benaissa Benamar vertrokken in de winterstop uit Velsen-Zuid. Frank Korpershoek, Sven van Doorm, Anass Najah, Gyliano van Velzen en Ilias Bronkhorst zijn de basisspelers die geblesseerd zijn. Overigens deed Van Velzen vandaag wel mee met de groep. "Wij hebben een aardig blikje bij Telstar, maar de bodem komt wel in zicht", zegt Jonker.

Het duel tussen sc Cambuur en Telstar begint vrijdag om 21.00 uur en is live te horen bij NH Sport.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]