Ga naar Content

Davy Klaassen had niet het gevoel van een halve finale: "Blij maar niet door het dolle heen"

HEERENVEEN - Probleemloos nam Ajax woensdagavond de laatste hindernis naar de KNVB-bekerfinale. Sc Heerenveen was geen partij voor de Amsterdammers. "We hebben ze geen kans gegeven", aldus doelpuntenmaker Davy Klaassen na de 3-0 zege in het Abe Lenstrastadion.

Davy Klaassen na de simpele bekerzege op sc Heerenveen - AT5/Jarno Grob

"We hebben het er makkelijk uit laten zien", vertelde Klaassen na afloop. "We hebben best wel goed gespeeld en waardoor er eigenlijk de hele wedstrijd geen spanning was. We zijn  blij, maar niet door het dolle heen", bevestigde de middenvelder het gevoel dat de wedstrijd niet op een halve finale van het bekertoernooi leek. 

"We hebben het er gemakkelijk uit laten zien"

Ajax-speler Davy Klaassen

Daarbij speelden ook de lege tribunes een rol. Klaassen ging na een uur spelen licht geblesseerd naar de kant. Hij verwacht weinig problemen voor het duel van zondag tegen FC Groningen. Ook Daley Blind ging 'uit voorzorg' in de rust naar de kant. 

Ajax speelt zondag 18 april de finale van het bekertoernooi tegen Vitesse.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]