Ga naar Content

Handbalster Danique Boonkamp keert na vijf jaar terug bij SEW

HALLE - Vanaf aankomend seizoen speelt Danique Boonkamp weer op het oude nest bij SEW uit Nibbixwoud. De 24-jarige handbalster komt over van het Duitse SV Union Halle-Neustadt. Die club speelt in de Bundesliga, het hoogste niveau van Duitsland. 

Danique Boonkamp in actie voor SV Union Halle-Neustadt - Foto: Fotograaf: Felix Schlikis

Boonkamp vertrok in 2016 naar SG 09 Kirchhof uit de tweede Bundesliga. "Ik heb het altijd naar mijn zin gehad in Duitsland, maar vorig jaar was ik vier maanden in Nederland vanwege corona", begint Boonkamp over haar keuze. "Ik woonde met mijn vriend samen en dichtbij familie en vrienden. Op een gegeven moment begon ik te merken hoe erg ik dat heb gemist. Je mist ze natuurlijk altijd, maar corona zorgde er wel voordat ik er anders tegenaan ging kijken."

De keuze van de handbalster ging niet over één nacht ijs. "Het is een lastige beslissing geweest, omdat ik vijf jaar in Duitsland heb gespeeld. Als klein meisje droomde ik er al van om in de Bundesliga te mogen spelen. Daar heb ik mijn hele leven voor getraind. Ik keer nu bij SEW terug in een andere rol."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Boonkamp hoopt haar ervaring vanuit de Duitse competitie te kunnen delen met jongere meiden. "Bijvoorbeeld door tijdens de training tips te geven. Ik heb altijd als midden opbouwer gespeeld, die zet vaak de lijnen uit. Dat hoop ik hier ook te kunnen te doen, zodat de kwaliteiten van de speelsters goed worden benut."

Revalidatie

De Noord-Hollandse revalideert op dit moment van een zware knieblessure, die zij in december op de training opliep. "Ik zit nog vol in het revalidatieproces. Ik heb vier tot zes weken gerevalideerd in een revalidatiecentrum. Ik doe alles wat ik op dit moment mag doen, maar ik pas op dat ik mijn knie niet overbelast."

Ze verwacht tussen eind mei en eind juni weer terug te keren naar Nederland. 

Langedijk verlengt contract

Volgens Handbal Inside heeft Arthur Langedijk zijn contract bij SEW met één jaar verlengd. In 2019 kwam de trainer over van provinciegenoot ZAP (Breezand). Eerder was hij trainer bij mannenploegen van HARO, AHV Swift en E&O. Daarnaast is hij hoofdtrainer geweest bij de vrouwen van Kwiek. 

Arthur Langedijk - Foto: NH Sport/ Leo Giovannangelo

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]