Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Bouw appartementen in centrum goedgekeurd: 'Meer reuring na sluitingstijd'

3 maart 2021, 15.05 uur · Aangepast 3 maart 2021, 22.09 uur · Door Ruth Oei

BEVERWIJK - Het voormalig KPN gebouw aan de Breestraat zal officieel plaats maken voor 47 appartementen. De Amsterdamse projectontwikkelaar Jan-Willem Dontje heeft vandaag de vergunningen ontvangen voor de bouw van het project. De gemeente Beverwijk is blij met de komst van woningen in de winkelstraat en hoopt zo op meer reuring ook buiten de winkeltijden.

Plan voor nieuwe appartementen aan de Breestraat 57 en de Nieuwstraat 6 - 10 - Eigen beeld

Op de hoek van de Breestraat staat nu nog het oude KPN gebouw, dat al jaren leegstaat. Op die plek en het aangrenzende stukje Nieuwstraat zullen twee winkels en 47 luxe koopappartementen komen.

Hoewel Dontje van de gemeente een vergunning heeft gekregen om het het te slopen, wil hij het pand liever transformeren. Dit omdat het duurzamer is en een transformatie, waarbij de kolommen blijven staan en de appartementen er tussenin worden gebouwd, goedkoper uitvalt. 

Transformatie

"Aanstaande maandag hebben we afgesproken met de gemeente en hopen we dat we alsnog een vergunning kunnen krijgen om het oude KPN gebouw te transformeren. De huidige bebouwing op de Nieuwstraat, waaronder een feestwinkel en een kledingwinkel zullen we wel slopen. Daar komt volledige nieuwbouw", aldus Dontje.

Eigen beeld

De appartementen in het centrum van Beverwijk zullen tussen de 58 en 85 vierkante meter groot zijn. Wat betreft de vraagprijs van de appartementen, geeft Dontje aan dat deze marktconform de Beverwijkse huizenprijzen zullen zijn. "Ik vermoed dat de appartementen tussen de 2,5 en 4 ton zullen kosten", aldus Dontje.

Impuls

Wethouder Serge Ferraro van de gemeente Beverwijk is blij met deze ontwikkelingen en faciliteert die graag: het betekent niet alleen een impuls voor woningbouw, maar ook voor de Breestraat.

"Wonen in het centrum zorgt voor reuring en levendigheid ook buiten de winkeltijden", aldus Ferraro. "Het geeft geeft het centrum ook een boost doordat oude leegstaande panden vervangen worden door nieuwbouw met winkels en woningen.

Het huidige KPN gebouw aan de Breestraat - NH Nieuws / Dennis Mantz

Wanneer de eerste paal de grond in gaat hangtaf  van de uitkomst van aanstaande maandag met de gemeente Beverwijk. "Als de gemeente akkoord gaat met het transformeren van het pand , dan kunnen we binnen twee maanden al aan de slag", aldus Dontje.

De uitslag van het gesprek maandag heeft volgens Dontje sowieso geen impact op de start van de bouw van de 14 appartementen aan de Nieuwstraat. "Daar kunnen we binnen een half jaar al mee aan de slag."

Dontje verwacht dat de eerste appartmenten over een maand al in de verkoop gaan.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]