Ga naar Content

Zelf een spookhuis bouwen: Floris (18) draait zijn hand er niet voor om

Wognum - Hij begon op zijn twaalfde met zijn vader aan een spookhuis op hun dakterras. Nu zes jaar later heeft Floris van der Meer uit Hoorn de smaak goed te pakken en heeft  hij in drie maanden tijd een nieuw spookhuis gebouwd op een opvallende plek. Tussen de opslagruimtes in een bedrijfsverzamelgebouw in Wognum pronkt zijn nieuwste spookhuis.

"Ik vond het leuk om dit spookhuis de uitstraling te geven van een echt spookhuis op de kermis", vertelt Floris trots voor zijn nieuwste creatie. Hij bouwde drie maanden bijna fulltime door in Wognum. "Ik wilde hem ook demontabel maken, dan kan ik hem bijvoorbeeld op markten neerzetten met Halloween."

(Artikel gaat door onder foto)

Floris voor zijn nieuwe spookhuis in Wognum - Foto: Sander Huisman / WEEFF

Het dakterras waar het vorige spookhuis stond was te klein. "Ik wou een andere plek, omdat ik wou uitbreiden. Deze is ook een slag groter, en het is allemaal professioneler geworden", aldus Floris. Het bouwwerk op het balkon is dan ook verdwenen en Floris hergebruikte alleen wat kleine elementen aan de buitenkant van het nieuwe spookhuis.

Of Floris later ook zelf op kermissen wil gaan staan met zijn spookhuis betwijfelt hij: "Dat lijkt me ook wel leuk, alleen dat reizen van stad naar stad zie ik niet zo zitten."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]