Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Geen kerkdienst, maar verkiezingen als vuurdoop voor gerenoveerde Johanneskerk

3 maart 2021, 12.06 uur · Aangepast 3 maart 2021, 14.21 uur · Door Sjoerd Stoop

LAREN - Helemaal klaar is hij nog niet, maar toch gaat de vijfhonderd jaar oude Laarder Johanneskerk over twee weken alweer open voor publiek na de grote renovatie van het afgelopen jaar. Niet voor een kerkdienst, maar voor de verkiezingen: de kerk wordt een groot stembureau.

Protestantse Gemeente Laren-Eemnes

Laren heeft de afgelopen maanden hard gezocht naar locaties waar 'coronaproof' gestemd kan worden. De Johanneskerk bleek daarvoor de perfecte plek, juist doordat de renovatie nog niet helemaal klaar is.

De kerk zelf is, op de preekstoel na, nog helemaal leeg en daarom is er ruimte genoeg om stemhokjes neer te zetten en stemmers op anderhalve meter afstand te kunnen ontvangen.

Oudste stembureau

Het stembureau, zonder twijfel het oudste van 't Gooi, is alleen op woensdag 17 maart open voor de verkiezingen. Andere stembureaus gaan, ook om de drukte te spreiden, twee dagen eerder al open.

Na de verkiezingen gaat het laatste stukje van de renovatie gewoon weer verder. Toch kunnen Laarders dus al een kijkje nemen in de gerenoveerde kerk. Daar hangt onder meer een 'nieuw' kerkorgel.

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]